Pop-up tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa

Vanaf 12 september tot 3 oktober zal het WHAT IF!? Pop-up Museum te zien zijn in de Stadsoase in Leeuwarden in het kader van Culturele Hoofdstad. De expositie over de ‘geest’ van 1968 – anno nu – wordt onderdeel van het Iepen UP programma, een programma dat nieuwe manieren zoekt van samenleven: “Iepen UP is een multidisciplinair programma van Culturele Hoofdstad over vrijheid, democratie en diversiteit. Over hoe we samenleven in een wereld die verandert.
Iepen mienskip, het hoofdthema van Culturele Hoofdstad, betekent open samenleving. Klinkt goed, maar hoe doen we dat? Hoe open of gesloten willen we zijn? Hoe gaan we dan om met vrijheid, diversiteit, democratie, filter bubbels, en kwesties die de samenleving tot op het bot verdelen?”

Iepen UP wil werken aan een nieuw verhaal en dan niet met de gevestigde orde, maar juist met jonge mensen, kunstenaars, herrieschoppers, nieuwkomers, slimmeriken, revolutionairen, denkers en doeners. Dat spreekt ons natuurlijk enorm aan. In het WHAT IF!? Pop-up Museum presenteren we ideeën van de oude revolutionairen uit 1968 en onderzoeken wat er terecht is gekomen van hun idealen. We tonen nieuwe ideeën voor de toekomst van jonge denkers. En niet te vergeten vragen we jou als bezoeker om je visioen voor de toekomst toe te voegen aan de museumcollectie. Velen gingen je al voor in onze interactieve photo booth! Stel jezelf de vraag: ‘Wat nou als…..?’ en laat de verbeelding aan de macht!

Opening 12 september (programma volgt)
Dagelijks gratis te bezichtigen tot 3 okt
Locatie: Stadsoase (voormalige Aegon-gebouw tegenover Centraal Station, Leeuwarden)
Meer info

 

 

Share this