Alle evenementen

Rebelleren met DAMN HONEY Remember the Rebel

Evenement

23-02-2024

Is het tijd om te rebelleren? En hoe doe je dat? We leerden van de besten tijdens de Remember the Rebel Live show met Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van de bekende femninistisch podcast DAMN HONEY. In de Stadsschouwburg Nijmegen bespraken ze met bijzondere gasten zoals Jerry Afriie van Kick Out Zwarte Piet hoe je met rebellie de samenleving kan veranderen.
Lees verder
Hoe overleeft de democratie ons? HOW TO SURVIVE A DEMOCRACY

Pop-up Museum

Tournee door Europa

Voor even leek democratie in Europa vanzelfsprekend, maar de laatste jaren staat het systeem steeds meer onder druk. In het reizende How to Survive a Democracy Pop-up Museum kijken we terug naar het recente dictatoriale verleden van Europa en onderzoeken we samen met jou in het Democratielaboratorium aan de hand van prikkelende games de waarde van de democratie van vandaag. Wil je het museum ook op jouw evenement of locatie tonen, mail info@ironcurtainproject.eu.
Lees verder
WHAT IF!? Pop-up Museum De spirit van 1968 - vandaag

Pop-up Museum

1968 was een iconisch jaar, waarin mensen van over de hele wereld in opstand kwamen tegen het gezag. De verbeelding kwam aan de macht en vastberaden begonnen burgers op de deuren van de autoriteiten te bonken. Ze wilden vrijheid, gelijkheid en meer invloed. Vijftig jaar later staan de waarden waarvoor toen gestreden werd onder druk. In een nieuw pop-up museum verbindt het Iron Curtain Project het verleden aan het heden: waar is ‘de geest van 1968’ nu nog te vinden?
Lees verder
WHAT IF!? Pop-up Museum in Praag Met animatieworkshops van Propaganda by the People

Evenement

16 juni tot 11 augustus 2018

Iedereen in Tsjechië, zelfs diegenen die na 1968 geboren werden, heeft wel een verhaal te vertellen over 1968. Het was een traumatisch jaar, waarin na een periode van relatieve vrijheid tijdens de Praagse Lente, de Sovjet-Unie met honderdduizenden troepen en duizenden tanks het land binnenviel en bezette. Vijftig jaar na dato openden we het WHAT IF!? Pop-up Museum over de wereldwijde revolutionaire geest van 1968 in de Praagse bioscoop BIO|Oko.
Lees verder
I’m So Angry
(I Made a Sign)
Pop-up museum over revoluties en protest

Pop-up Museum

Tot 2019

Waar ben jij boos over? En zou jij je leven wagen voor je idealen? De Europese geschiedenis kent veel voorbeelden van mensen die dat deden. Constantin Jinga bijvoorbeeld werd neergeschoten tijdens de Roemeense revolutie en noemt die dag toch de gelukkigste van zijn leven. Leer Jinga en vele anderen kennen in het I’m So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum, een reizende expositie over revolutie en protest, die je ook confronteert met je eigen idealen.
Lees verder
‘Het belangrijkste van 1968 was 
het proces van verandering zelf’ WHAT IF!? Pop-up museum opent in Amsterdam

Evenement

1 juni 2018, 16.00 uur, de Balie, Amsterdam

Alain Geismar, een van de leiders van de Mei ’68-opstand in Parijs, is ervan overtuigd dat de samenleving nooit af is. ‘We moeten in beweging blijven’, vertelt hij in het WHAT IF!? Pop-up Museum. Deze reizende expositie over het revolutiejaar 1968 opent, na Warschau, voor de eerste keer in Nederland tijdens het Forum on European Culture in Amsterdam. Geismar is aanwezig en spreekt tijdens een speciaal programma over de erfenis van kanteljaar 1968.
Lees verder
Het Grote Poolse Media Debat in Warschau Debat over ‘De Waarheid’ in een gepolariseerd landschap en de opening van het WHAT IF!? Pop-up Museum

Evenement

8 maart, 19.00 uur

Precies vijftig jaar nadat Poolse studenten een protestmars hielden tegen het communistisch regime vanwege censuur – een ongekende actie in die tijd – openen we in NOWY TEATR in Warschau ons nieuwe WHAT IF!? Pop-up Museum over het revolutionaire jaar 1968. Ter gelegenheid van de opening van het pop-up museum organiseren we het Grote Poolse Media Debat. En dat is hard nodig.

Lees verder