Het Grote Poolse Media Debat in Warschau

Debat over ‘De Waarheid’ in een gepolariseerd landschap en de opening van het WHAT IF!? Pop-up Museum

Evenement

8 maart, 19.00 uur
Precies vijftig jaar nadat Poolse studenten een protestmars hielden tegen het communistisch regime vanwege censuur – een ongekende actie in die tijd – openen we in NOWY TEATR in Warschau ons nieuwe WHAT IF!? Pop-up Museum over het revolutionaire jaar 1968. Ter gelegenheid van de opening van het pop-up museum organiseren we het Grote Poolse Media Debat. En dat is hard nodig.

NOWY TEATR, Warschau
Debate begint om 19.00 uur
Gratis entree
Taal: Pools
Facebook event

Er zijn maar weinig landen denkbaar waar de journalistiek zo gepolitiseerd is als in Polen. Journalisten van links-progressieve kant en rechts-conservatieve kant zijn zo ver van elkaar verwijderd dat ze soms elkaars naam niet eens hardop willen uitspreken. En dat terwijl de mensen van de oudere generatie ooit elkaars strijdmakkers waren in de tijd van Solidariteit en Lech Walesa. Wat zijn de gevolgen van deze totaal gepolitiseerde situatie? En welke rol heeft de waarheid nog in dit medialandschap?

Samen met de Poolse journalistieke organisatie Instytut Reportazu, twee jonge Poolse journalisten en twee oude rotten uit het vak onderzoeken we deze vragen.

8 maart 2018
NOWY TEATR, Warschau, Polen
19:00 uur
Voertaal: Pools
Meer info over het debat hier.

Share this