Nieuwe plannen voor 2018

Het Iron Curtain Project-team werkt op dit moment hard aan nieuwe plannen voor 2018. We ontwikkelen onder andere een nieuw pop-up museum over de ‘spirit van ’68’ en de radicale vernieuwers van nu.

1968 was een iconisch jaar. Een golf van protest overspoelde de wereld, overal riepen mensen om meer vrijheid en democratie. Zelfs in autoritair geleide landen durfden mensen het aan de straat op te gaan, wat in Tsjechoslowakije leidde tot de Praagse Lente en ook in Polen tot massale demonstraties. Vijftig jaar na dato lijken veel mensen teleurgesteld in wat democratie voor hen opgeleverd heeft. ‘Sterke leiders’ winnen aan populariteit en vrijheden staan niet alleen onder druk in landen als Turkije, Polen en Hongarije, maar ook in de Verenigde Staten.

In 2018 maken we een nieuw pop-up museum over de geest van ’68 en ontwikkelen we samen met partners in Polen en Tsjechië een randprogramma over nieuwe ideeën om democratie te verbeteren. Onze eerste halte zal Warschau zijn, waar we gaan samenwerken met jonge journalisten.

Meer info: mail naar info [at] bureauboven.com

(Foto: The Central Intelligence Agency – Soviet-invasie van Tsjechoslowakije)

Share this