De status-quo-omverschoppers

Oftewel jullie

Wat als je de status-quo niet meer voor lief neemt? Rosa Parks deed het door als zwarte vrouw niet op te staan van een ‘blanke plek’ in de bus; Dolle Mina's door baas in eigen buik te eisen en Harry Thomas door ruim voor het homohuwelijk te trouwen met zijn vriend in de rooms-katholieke kerk. In 1968 overspoelde een golf van protest en creativiteit de wereld. Wat nou als we het allemáál anders gaan doen, leek een hele generatie zich gelijktijdig af te vragen. In het WHAT IF!? Pop-up Museum zetten we de 'status-quo-omverschoppers' in de spotlight. En we vragen jullie om je meest briljante ingeving toe te voegen aan de collectie.

Wat nou als we het gewoon anders doen? Het is een ogenschijnlijk simpele vraag, die grote veranderingen in gang kan zetten. In de jaren zestig vroegen mensen wereldwijd zich af of en hoe het anders kon. Maar om de juiste vragen te kunnen stellen, is verbeelding nodig. 

In heel Europa verzamelen we met het WHAT IF!? Pop-up Museum ideeën voor een andere maatschappij. In de fotocabine kunnen bezoekers hun gedachten achterlaten; wij voegen ze toe aan de collectie van het museum.  Wat dacht u van: Wat als we allemaal dezelfde namen hadden? Wat als we allemaal bescheiden waren? Wat als we in de toekomst konden kijken? De verbeelding aan de macht!

 

Share this