Terug in Maastricht met gloednieuw pop-up museum

Het Iron Curtain Project komt weer naar Maastricht! De stad is met het Verdrag van Maastricht al sinds 9 december 1992 verbonden aan Europa. Om de stad ook nu nog dé plek te laten zijn waar mensen mee te denken over Europa, kritische vragen kunnen te stellen en te werken aan Europa, worden elk jaar de Maastricht Europe Days georganiseerd. In samenwerking met de Provincie Limburg, de gemeente Maastricht en de Universiteit Maastricht vinden er drie dagen lang workshops, debatten en andere evenementen plaats.

En ook wij zijn er weer bij. We tonen voor de allereerste keer het How to Survive a Democracy Pop-up Museum. Want hoewel een dictatuur voor veel mensen iets is van een grijs verleden of van verre landen, is het toch pas twee generaties geleden dat een groot deel van de Europeanen onvrij was. Bovendien staat vandaag de dag de hard bevochten democratie overal onder druk.

In ons museum vind je aangrijpende verhalen van Europeanen die vertellen hoe zij de dictatuur overleefden. Maar je kunt er ook zelf aan de slag gaan. Ontdek bijvoorbeeld of je vrijheid bedreigd wordt zonder dat je het in de gaten hebt in de Boiling Frog Game; probeer de macht te grijpen in het Populisme Spel of ontdek met de WINWIN Consensusmachine hoe een algoritme kan helpen bij oververhitte debatten. Je vindt ons op het Mosae Forum. Je kunt ook een van onze workshops bezoeken. Toegang gratis. Uitgebreide  informatie over het evenement en wat we doen, vind je hier.

En check ook Facebook!

 

Het HOW TO SURVIVE A DEMOCRACY Pop-up Museum is een initiatief van het Het Iron Curtain Project en Studio Europa Maastricht

Share this