We mogen weer! Op de virtuele Europese Boulevard

Na maanden waarin ons pop-up museum How to Survive a Democracy in de kisten moest blijven, kunnen we hem nu eindelijk weer eens uitpakken – virtueel dan. We hebben de levendige discussies en de toevallige gesprekken tussen vreemdelingen die het pop-up museum te weeg brachten verschrikkelijk gemist. Maar gelukkig is er nu een online alternatief!

Studio Europa Maastricht opent Boulevard Europa, een online festival voor wie het bruisende leven in de Europese straten ook zo mist. Er is een Kenniskwartier voor duiding van wetenschappers, een Verdiepingsplein voor een pittig gesprek met journalisten. Er zijn Europese films en een Werkplaats om de weg naar een beter Europa te plaveien. Kortom, Boulevard Europa is een ontmoetingsplek om samen, vanuit onze huiskamers, het gesprek over Europa vorm te geven.

Natuurlijk zijn wij daarbij! Onderdelen van het pop-up museum How to Survive a Democracy zijn op Boulevard Europa te bezoeken. Zo vertonen we de serie videoportretten waarin Europeanen hun persoonlijke lessen delen over hoe te overleven in een dictatuur; je kunt er de Boiling Frog Game spelen en ontdekken of je vrijheid wordt bedreigd zonder dat je het in de gaten hebt; of probeer de macht te grijpen in het Populisme Spel.

Scene uit videoportretten How to Survive a Dictatorship.

Boulevard Europa gaat 10 december open en is toegankelijk voor iedereen, waar dan ook, elk moment van de dag. De Boulevard is een initiatief van Studio Europa Maastricht. ‘Normaal’ organiseert Studio Europa Maastricht in december het jaarlijkse driedaagse evenement Maastricht Europe Days, nu is er een versie aangepast aan het ‘nieuwe normaal’.

Bezoek hier Boulevard Europa (vanaf 10 december).

Share this