Werk aan de winkel in Maastricht

In 1992 trad het Verdrag van Maastricht in werking: de Europese Unie was een feit en de eerste stappen naar de euro werden gezet. Vijfentwintig jaar later is de EU niet af, maar is er volop werk aan de winkel, concludeerde de gemeente waar het roemruchte verdrag getekend werd. Samen met de provincie Limburg, de Universiteit van Maastricht en De Balie organiseren ze ‘Maastricht, Working on Europe’ en startten de werkplaats Studio Europa waarin inwoners, beleidsmakers en wetenschappers elkaar kunnen treffen om te werken aan uitdagingen voor de toekomst. En dat zijn er nogal wat. Denk aan het vluchtelingenvraagstuk, Brexit, de onvrede over politiek in het algemeen en ‘Brussel’ in het bijzonder.

Tijdens het openingsweekend is er een speciaal programma met o.a. film, een spoken beat night, theater en lezingen. En wij zijn er ook! We zijn uitgenodigd het I’m So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum te openen op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht, toch wel een van de mooiste pleinen van het zuiden. Wees dus welkom op 7 en 8 december. Bezoek de pop-up vol verhalen over heel normale mensen die een een revolutie veroorzaakten. Maak je eigen protestbord en laat weten wat jij graag veranderd zou willen zien in Europa. Of teken op zaterdag je eigen ‘Brexit-propaganda-animatie’ met hulp van de fantastische mensen van designcollectief Propaganda by the People.

Aansluitend, tussen 11 december en 6 januari, is het I'm So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum te zien in Centre Céramique in Maastricht.

INFO

I’m So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum 

over revolutie, protest en de boze burger
Open op vrijdag 7 december tussen 14:00 uur en 18 uur
En zaterdag 8 december tussen 10:00 uur en 18 uur

Propaganda-animatie maken met Propaganda by the People
Zaterdag 8 dec van 11:00-13:00 en van 14:00-16:00

Onze Lieve Vrouweplein, Maastricht
Toegang gratis

Share this