Boiling Frog Game on tour

Op de Biennale Democrazia in Turijn werd de Boiling Frog Game enthousiast gespeeld door Italiaanse middelbareschoolleerlingen. Nu reist het spel verder naar verschillende bibliotheken in Oost-Nederland tijdens de Gelderse Vrijheidsdagen.

Vrijheid is geen vanzelfsprekend gegeven, maar work in progress. Hebben we het wel door wanneer er aan onze vrijheid getornd wordt? En zijn we dan bereid in actie te komen? Over die vragen gaat de Boiling Frog Game, die onderdeel is van het How to Survive a Democracy pop-upmuseum.

Vrijheid is voor velen een abstract begrip – en over abstracte zaken is het moeilijk praten. In de Boiling Frog Game maken we de boel tastbaar. We vergelijken onszelf met een kikker: als je die in een pan kokend heet water stopt, springt hij er meteen uit. Maar warm je hem samen met het water op, dan blijft hij zitten tot ‘ie levend gekookt is. In de game confronteren we spelers met concrete situaties en vragen hen: kun je dit nog aan, of wordt het nu te heet onder je voeten? Dan moet je in actie komen!

In Turijn was de Boiling Frog Game en de bijbehorende posterworkshop onderdeel van de Biennale Democrazia. Tijdens de Gelderse Vrijheidsdagen reist de installatie van de game langs Gelderse bibliotheken:

11 april – 16 april
Bibliotheek Noord-Veluwe

17 april – 1 mei
Bibliotheek Wageningen

2 mei – 28 mei
Bibliotheek West Achterhoek

Share this