Rebelleren met DAMN HONEY

Remember the Rebel

Evenement

23-02-2024
Is het tijd om te rebelleren? En hoe doe je dat? We leerden van de besten tijdens de Remember the Rebel Live show met Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van de bekende femninistisch podcast DAMN HONEY. In de Stadsschouwburg Nijmegen bespraken ze met bijzondere gasten zoals Jerry Afriie van Kick Out Zwarte Piet hoe je met rebellie de samenleving kan veranderen.

Op vrijdag 23 februari presenteerden Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van de bekende feministische podcast DAMN HONEY in de Stadsschouwburg in Nijmegen een programma over rebellie. Een dwarse vrijdagmiddagborrel, ter gelegenheid van de expositie Remember the Rebel die van 8 februari tot 3 maart te zien is in de Schouwburg (tijdens openingstijden).

Wanneer is het tijd om te rebelleren? En hoe doe je dat? Elke protestbeweging begint met die eenling die de status-quo doorziet. Terwijl iedereen het ‘heel normaal’ vindt, ziet de rebel dat het beter kan. Tijdens dit evenement leerde het publiek van de besten.

Marie Lotte en Nydia bespraken met bijzondere gasten hoe je met rebellie de samenleving kan veranderen. Zo vertelde Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet hoe zijn strijd ooit begon en waarom die nog lang niet gestreden is. Auteur Nikki Dekker droeg voor uit haar literaire werk Diepdiepblauw, waarmee zij het publiek confronteerde  met vastgeroeste ideeën over gender, seks en relaties en ze liet zien wat we kunnen leren van dieren in de zee. Vanuit hun speciale kraam bracht het kunstenaarscollectief van de Protest Supplies Store  intussen onontbeerlijke protestartikelen voor de ware rebel aan de man.

Tijd: 23 februari 19.00u - 20.00u
Bar open: 18.30u

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen

Meld je hier gratis aan

Over DAMN, HONEY

DAMN, HONEY is een toegankelijk feministisch platform, opgericht door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Hun uitgangspunt: kunnen doen waar je zelf zin in hebt. Die boodschap dragen ze uit in wekelijkse podcast, Instagramaccount en hun boeken. Marie Lotte en Nydia hebben zelf ook nog van alles te leren en nemen mensen mee in hun eigen zoektocht naar wat (intersectioneel) feminisme voor hen betekent.

Over Remember the Rebel

Remember the Rebel is een reizende pop-up expositie over rebellie die door Europa reist. De installatie portretteert illustere rebellen van het heden en recente verleden uit heel Europa. De rebellen zijn door kunstenaar Mart Veldhuis verbeeld in levensgrote portretten waarin de bezoeker steeds twee situaties krijgt voorgeschoteld: de status-quo waar de rebel tegen strijdt, én de door de rebel gewenste situatie. De bezoeker krijgt een speciaal brilletje: kijk je door een andere lens, dan verandert de werkelijkheid voor je ogen.

Onderdeel van de installatie is het spel Rebel with a Cause, een Arcade Game waarin bezoekers als rebel de Dominante Dictator moeten verslaan. Het spel, gebaseerd op de klassieker WonderBoy, laat je ervaren welke krachten de democratie kunnen bedreigen en geeft handvatten voor kritisch denken.

Meer info en events: www.ironcurtainproject.eu

Remember the Rebel is geïnitieerd door Autres Directions Foundation (NL) in samenwerking met IoDeposito (IT), Foundation Krzyzowa (PL) and Polylogos (RO). Mede gefinancierd door de Europese Commissie.

Share this