Alle evenementen

Het Grote Poolse Media Debat in Warschau Debat over ‘De Waarheid’ in een gepolariseerd landschap en de opening van het WHAT IF!? Pop-up Museum

8 maart, 19.00 uur

Precies vijftig jaar nadat Poolse studenten een protestmars hielden tegen het communistisch regime vanwege censuur – een ongekende actie in die tijd – openen we in NOWY TEATR in Warschau ons nieuwe WHAT IF!? Pop-up Museum over het revolutionaire jaar 1968. Ter gelegenheid van de opening van het pop-up museum organiseren we het Grote Poolse Media Debat. En dat is hard nodig.

Lees verder
WHAT IF!? Pop-up Museum De spirit van 1968 - vandaag

Evenement

5 januari 2018 3 minuten

1968 was een iconisch jaar, waarin mensen van over de hele wereld in opstand kwamen tegen het gezag. De verbeelding kwam aan de macht en vastberaden begonnen burgers op de deuren van de autoriteiten te bonken. Ze wilden vrijheid, gelijkheid en meer invloed. Vijftig jaar later staan de waarden waarvoor toen gestreden werd onder druk. In een nieuw pop-up museum verbindt het Iron Curtain Project het verleden aan het heden: waar is ‘de geest van 1968’ nu nog te vinden?

> Opening 8 maart 2018, Nowy Teatr, Warschau, Polen
> 31 mei - 3 juni 2018, Forum on European Culture, De Balie, Amsterdam
> Juni 2018 - Praag, Tsjechië
Lees verder
I’m So Angry
(I Made a Sign)
Pop-up museum over revoluties en protest

Pop-up Museum

Zou jij je leven wagen voor vrijheid? Nog geen dertig jaar geleden waren er Europeanen die het deden. Je leert ze kennen in het I’m So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum dat steeds om andere plekken in Europa opduikt.

Binnenkort te zien:
> 5 maart - Raad voor het Openbaar Bestuur, presentatie essaybundel over de ontevreden burger - De Balie, Amsterdam.
> 23-31 March - Movies that Matter Film Festival - Theater aan het Spui/Filmhuis Den Haag, Den Haag.
Lees verder
Pop-up Museum: Exit / Entry

Verslag

20 juni 2015

Wat neem je met je mee, als je vertrekt voor altijd? Tussen de bomen in het gras van het Amsterdamse Erasmuspark dook 28 juni en 5 juli ons pop-up museum Exit-Entry op.
Lees verder
1 Question Interviewworkshop in Budapest

Verslag

3 Januari 2016 5 minuten

Voor jongeren in Centraal-Europa geldt misschien nog wel meer dan voor jongeren elders dat hun leven er totaal anders uit ziet dan dat van hun ouders. Zij kunnen vrij reizen, Coca Cola drinken en hoeven spijkerbroeken niet stiekem het land binnen te smokkelen. Ze leven of ze daar nou gelukkig van worden of niet in een kapitalistisch systeem. Maar wat weten zij eigenlijk van het leven dat hun ouders en grootouders leden tijdens het communisme? Stellen ze daar vragen over? En geven de ouders dan ook eerlijk antwoord? Het Iron Curtain project onderzocht het samen met studenten uit Budapest.
Lees verder